Elfje Willemsen is onze nieuwe meter!

Elfje Willemsen is onze nieuwe meter!

Elfje Willemsen en Zevendonk voor Muco hebben elkaar gevonden. Elfje engageert zich de komende jaren als meter voor onze vereniging. We hopen op die manier nog meer aandacht te vergaren voor personen en kinderen die leiden aan de chronische ziekte muco.

Samen willen we de strijd tegen muco opvoeren en nog meer middelen inzamelen ter ondersteuning van wetenschappelijk onderzoek.

Zevendonk voor Muco bestaat inmiddels al ruim 20 jaar. Onze vereniging ontstond ter ondersteuning van een gezin waarvan alle drie de kinderen aan de chronische ziekte mucoviscidose lijden. Het gezin woont in Zevendonk, deel van Turnhout. Intussen is de vaste ploeg van de vereniging uitgegroeid tot een tiental medewerkers. Op evenementen kunnen ze zelfs rekenen op ruim 200 vrijwilligers.

“De strijd tegen muco moet uiteraard niet enkel in Zevendonk gevoerd worden. Onze fondsenwerving deden we dan ook vanaf het begin voor de Belgische Vereniging voor Strijd tegen Mucoviscidose”, aldus Tonnie Steeman, voorzitter van de vereniging.

Elfje Willemsen, zelf wonend te Turnhout en een boegbeeld van haar gemeente, moest niet lang twijfelen toen de vereniging kwam aankloppen. “Regelmatig kom ik in contact met of hoor ik verhalen over muco-patiëntjes via mijn zus en beste vriendin. Het zijn vaak heel moeilijke omstandigheden voor deze kinderen en toch vinden ze altijd opnieuw de moed om de strijd aan te gaan. Als topsporter heb je ook soms lastige dagen, maar dat is niets in vergelijking met wat deze patiënten moeten doorstaan. Net daarom wil ik mijn steentje bijdragen aan de strijd tegen muco. Ik hoop met mijn topsportervaring deze personen een hart onder de riem te kunnen steken en mee een gezicht te kunnen zijn in de strijd tegen muco.”

Elfje zal de komende weken samen met de vereniging bekijken hoe en waar ze het best kan helpen. Ze zal dit combineren met haar opdracht als coach voor de Internationale Bobslee Federatie en met het runnen van haar eigen zaak Move Yourself. Wordt ongetwijfeld vervolgd! Eén van de data om nu alvast met rood aan te stippen in de agenda is 15 september 2019 voor het jaarlijkse event van Zevendonk voor Muco. Wordt ongetwijfeld vervolgd…