20 JAAR SPORTEN VOOR MUCO... EN NU...?

20 JAAR SPORTEN VOOR MUCO... EN NU...?

Wat een geweldige rit is het de voorbije 20 jaar geweest! 2 decennia lang hebben we als vzw Zevendonk voor Muco het event ‘Sporten voor muco’ georganiseerd. De ene keer een kleine, de andere keer een grote versie; de ene keer met motards en skaters erbij; de andere keer met lopers, tennissers en fietsers; de ene keer met veel sporters, de andere keer met nog méér sporters. En altijd konden we rekenen op een grote groep vrijwilligers die zich onder een stralende zon belangeloos inzetten voor het goede doel!

 

Door het succes werd het evenement groter en verhuisden we doorheen de jaren van de parochiezaal naar het Zevendonkplein om de laatste jaren onze tenten op te slagen aan de terreinen van de Turnhoutse Tennisvereniging.

Na 20 jaar hebben we ons doel meer dan bereikt. Mensen informeren, wetenschappelijk onderzoek steunen en fondsen inzamelen voor de strijd tegen mucoviscidose, die het leven van muco-patiënten vergemakkelijken. We zamelden maar liefst €268500 in.

Dit bedrag ging integraal naar verschillende concrete projecten, zoals het oprichten van een genetische databank, lespakketten en infokitten voor scholen, de oprichting van verschillende fondsen waaronder het MucoJOVOsportfonds en het MucoJOVO*Leeffonds.

De meest recente projecten zijn het opzetten van een informatieve website rond topics voor volwassen muco’s door UZ Leuven, ondersteunende materialen voor het revalidatiecentrum Pulderbos en voor het Zeepreventorium en tenslotte ons eigen project voor de parkingskosten bij het UZ Leuven voor muco’s in het arrondissement Turnhout.

Met spijt in het hart hebben we samen met de ganse werkgroep van Zevendonk voor Muco beslist dat de sportdag in 2020 niet zal doorgaan. Organisatorisch is het steeds moeilijker bol te werken. De zoektocht naar vrijwilligers gaat elk jaar moeizamer. De regelgeving en de eisen voor het organiseren van evenementen wordt steeds complexer. En we kunnen tevreden en vol trots terugblikken op alleen maar geslaagde edities.

 

EN NU...?

Dit is zeker en vast geen definitief einde voor de VZW Zevendonk voor Muco. Zo zullen we ons nog steeds bezighouden met kleinschaligere acties zoals de paaseierenverkoop. Liefhebbers van deze ambachtelijke en zeer lekkere chocolade eieren kunnen hiervoor terecht op de webpagina over de paaseierenverkoop. Wij blijven onze lopende projecten steunen. Mochten we het gevoel hebben dat er nieuwe noden zijn, dan gaan we daar graag op in!

Bij deze willen wij IEDEREEN bedanken die ons de afgelopen jaren gesteund heeft: sponsors, vrijwilligers, onze meter, sportievelingen en sympathisanten een welgemeende MERCI!

Vanwege de ganse werkgroep Zevendonk voor muco