Nieuws

Nieuwe longen voor Jolien

Nieuwe longen voor Jolien

519 dagen gewacht op nieuwe longen NA BROER JORDY KREEG OOK JOLIEN DUBBELE PLANTATIE Jolien Smets (27) uit Zevendonk heeft nieuwe longen gekregen. Nadat haar broer Jordy in augustus 2015 een longtransplantatie ondergaan had, kwam ook Jolien op de wachtlijst te staan. "Pas na 519 dagen wachten kwam het verlossende telefoontje. En dan waren we nog bijna te laat in het ziekenhuis."    

Lees meer

In Memoriam: Janne Van Wuytswinkel

In Memoriam: Janne Van Wuytswinkel

Janne Van Wuytswinkel is ons op 5 februari 2015 ontvallen. Telkens kwam ze met haar familie mee sporten bij Zevendonk voor Muco. Een straffe madam was het, een levensgenieter. Ze heeft nog haar droomreis mogen beleven, maar is kort daarna van ons heengegaan. Beste familie van Janne, wij leven met jullie mee. Mijn broer, Jordy Smets, werd getransplanteerd op haar verjaardag, op 24 juli. Janne blijft in onze gedachten, alsook de mucopatiënten van Zevendonk en omstreken die ons eerder ontvallen zijn. We blijven dankbaar voor de mooie herinneringen die ons de kracht geven om verder te doen. Jolien Smets

Nieuwe longen geven Jordy ander leven

Nieuwe longen geven Jordy ander leven

OUDSTE VAN DRIE MUCOPATIËNTEN UIT ZEVENDONK HERSTELT VAN TRANSPLANTATIE Jordy Smets (32) uit Zevendonk staat aan het begin van een nieuw leven. De man kreeg vorige maand twee nieuwe longen en heeft net het ziekenhuis verlaten. "Ik zal voor het eerst in mijn leven ècht kunnen sporten", zegt Jordy. Ook zus Jolien (25) en broer Jeroen (30) lijden aan mucoviscidose.

Lees meer

Nieuwe longen voor Jordy!

Na lang wachten heeft Jordy, één van de personen rond wie Sporten voor Muco destijds opgestart is, vorig weekend nieuwe longen gekregen. Het is nu afwachten hoe zijn lichaam reageert en er volgt nog een revalidatieperiode.

Lees meer

Het MucoJOVO-LEEFfonds

Het MucoJOVO*LEEFfonds geeft jongeren of jongvolwassenen met muco de kans een gezonde en veilige woonomgeving en een eigen stekje te creëren waar ze zich thuis kunnen voelen.

Lees meer